Partner- en gezinstherapie

Een ingrijpend verlies treft niet alleen jezelf, maar ook je partner en/of je gezin. De bestaande rollen veranderen, relaties worden anders. Binnen een gezinssysteem rouwt ieder op zijn eigen manier. Waar de ene partner er het liefste over wil blijven praten, zal de ander het onderwerp zoveel mogelijk vermijden. Waar voor de ene partner de wereld stilstaat, is de ander vooral bezig met plannen voor de toekomst.

Relatie en/of gezinstherapie kan jullie op weg helpen om dichter tot elkaar te komen door op een meer verbindende manier met elkaar te praten en elkaar beter te leren begrijpen. We gaan samen op zoek naar wat jullie als individu en als partners of gezin nodig hebben om zo goed mogelijk met elkaar door het leven te (blijven) gaan, een nieuw familiaal evenwicht te vinden en zin en betekenis te geven aan hetgeen je/jullie is overkomen.

Vertrouwen is het fundamentele kenmerk van relaties. Het kan worden geschonden of hersteld. Een volwassen dialoog is de belangrijkste hulpbron in relaties.

Iván Böszörményi-Nagy